Nem megmentő, segítő vagyok

Hatalmas tévhit, hogy a segítő szakmában dolgozó mentális és fizikai egészségvédő szakemberek fő feladata, az életfeladattól való megmentés. Klasszikus értelemben tessék értelmezni, mert a biológiai élet más tészta, másik rendszer, bár természetesen nem kettéválaszthatóak. Sem a lelki, sem a fiziológiás feladattól nem lehet megmenteni senkit. Nem is kell. Meg lehet próbálni, nem fog sikerülni.

Sorsot átírni, örvénybe sodródni, önpusztításba fulladni, önteremtés. Mint az is önteremtés, ha valaki saját elhatározásból önmagát kihúzza hajánál fogva, tréningezi magát és végigmegy egy átalakulási folyamaton, majd szárnyakat növeszt és repülni kezd. Ezt hívom én víziónak, tréningezésnek és transzformációnak.

Szakmailag azt mondom, hogy le lehet tenni a transzgenerációs sérelmeket és elindulni mindenkinek a maga idejében és ritmusában önismereti tréningekre járni, spiriuálisan pedig azt, hogy fel lehet emelni a feneket, szembenézni az önmaggal és elindulni megkeresni a kérdéseket.

Válaszok csak ezután fognak jönni. A semmiből. Amit semminek nevezünk, az a belső hang, a belső iránytű, amire a nagy hűhóban, meg online, befilterezett térben, elfelejt a biomátrix figyelni. Semmi baj, mert az ezerféle látásmód, álspiri ideológia tervezett mezejében, a természet felett nem lehet győzni.

Hölgyeim és Uraim! Az Univerzum vonzás törvényét és erejét nem lehet sem megvezetni filterekkel, sem nem lehet elrejteni. Van ugyanis a mindent látó szem, ami azoknak látható, akik hajlandóak feladni a látható illúzióját a valóságért. Ezt manapság azért nem egyszerű feladat, mert oly mértékben eltávolodtak a mindennapok a természettől, hogy gyakorlatilag külön pólusként lüktet a legtöbb embernél.

A jelen pillanat sütinek kettő összetevője van. Az egyik a figyelem, a másik a türelem. A szeretet a tér, az energia pedig az idő.

A dimenziók között nem ugrások vannak, hanem párhuzamok. A tér és az idő pedig úgy változik, hogy állandó. Az állandó pedig legalább annyira van mozgásban, mint amennyire nincs. A pillanat gyönyörében senki nem tudja azonosítani sem időben, sem térben, hol és mikor történik pontosan, ami éppen történik. Ha viszont jelenlét van, figyelemmel és türelemmel, akkor lehet érezni, majd pontosan tudni, hogy a jelenben ott van minden. A múlt, a jövő, arcok, ézések és a dimenziók, amelyek túl vannak misztifikálva.

Ha kimegyek gyomlálni a kertbe, akkor egyszerre lehetek gyom, a kert, a fa, a levegő, a föld és maga a gyomláló. Ha beszélgetek valakivel és panaszkodást hallok, akkor egyszerre lehetek a mesélő és a hallgató, de lehetek a rendező is vagy a bohóc, aki nevet az egészen, ha úgy érzi, hogy ez vicces jelenet volt.

A segítő mátrix semmiképp sem megmentő. Nem az a dolga. A tudatos jelenben döntések sorozata működik, melyben feladatok vannak, összefüggő sorrendben, ha ezt gondoljuk róla. Segíteni annak lehet, aki kéri és aki hagyja. Sőt. A segítő folyamat egy olyan mátrix, ahol a segítő meglátja önmagát is és információt közvetít a hallgatóságnak, azaz a vevő fogja a jelet, az adó pedig adja. Ezt hívjuk kommunikációnak.

A segítő egy baráti beszélgetésen vagy kapálás közben, esetleg a hajléktalannak adott pár szó által is átadhatja az információt, a megfelelő kommunikációs és intelligencia faktor jelenléte esetén. Magyarul, ha van vevő, akkor van áramlás. Ha nincs vevő, nincs biznisz.

Vannak segítők, akik reggeltől estig segítő szerepben vannak, mert szeretik és élvezik ezt a jelmezt a színházban. Semmiben nem különbözik a hajmosótól vagy ékszerárustól vagy földművelőtől. 2021-ben azt mondjuk erre, mentális és fizikai egészségvédő szakember, tehát praxisa van, számlát ad, ha kell és hivatalosan is az összes problémát rá lehet tenni. Feltételezzük róla, hogy Ő elbírja, megbírja, le tudja tenni tudatosan a terheket, amit rátesznek és kiválóan kezeli a hozzá beérkező súlyos megoldandó feladatokat, kríziseket. Rendszeresen képzi magát, néha olyanokat mond, ír és csinál, amit senki sem ért. Van, hogy művészkedik, barangol, alkot, zenél, táncol, mert így kapcsolódik ahhoz a valamihez vagy valakihez, aki ott van benne, általa, vele. Igen, jó eséllyes ilyen valaki a segítő. Ismerek azoban egy sebészt. Még nem tudta megműteni magát, de már közel jár hozzá.

A segítő nem megmentő. A segítő mutat valamit, sajátos eszközeivel és a saját nyelvén.

A segítő a jelenlét mágusa, aki a mátrixban sétál és figyelemmel van a pillanatban. Aki ezt észreveszi, kezet foghat vele és üdvözlik egymást, aki nem, az továbbmegy. Kézfogásában, energiájában, információiban benne van minden, amire a másik mátrix szereplőnek igénye van. Erőlködés nélkül, természetszerűen történik minden, kauzálisan, tehát okkal, okból indulva. Összességében intenzív energiacsere történik, az adóból vevő, a vevőből adó lesz, de mindent a megfelelő időben, térben és pillanatban.

Mit csinál a segítő tehát? Megmutatja önmaga által, hogy Te vagy a saját tapasztalásod erőteljes teremtője.

Murányi Edina

Szólj hozzá!