Félelemben vagy szeretetben
teremtünk 2023-ban?

Minden embernek van lehetősége élni a változtatás és újrakezdés jogával, amihez a felelősségvállalás adja meg az intenzív belső erőt. Murányi Edina, gyermek- és felnőtt kríziskezelő tréner, ESP pszichológus, a Charm Inside alapítója segít, hogyan
érdemes újrakezdeni.

 

Az elmúlt években felgyorsult és folyamatos reakciót követel a legtöbb embernél az élet, minden területen. Munka, család, anyagiak, párkapcsolat, egészség, szexualitás. A legnagyobb kihívást, mégis a saját magunkkal és közvetlen környezetünkkel való
kapcsolataink jelentik.

 

„Racionális nő vagyok, de művészember, egy erősen dualisztikus világban. Látom a fényt és az árnyékot is. A spiritualitás, mindig Isten kezének meghosszabbítása számomra. Sorsfordító év a huszonhárom, meglátásom szerint mindannyiunk számára, valamilyen formában. Teremtő és transzformatív. Átalakulóban vagyunk egy csodás mátrix egységben, amiben az újrakezdés Isteni minőségben mutatja meg magát” – mondja Murányi Edina, esp. pszichológus, gyermek- és felnőtt kríziskezelő tréner, a Murányi Akadémia és Önismereti Életprogram megalapítója, a Charm Inside tulajdonosa.

Hogyan tudunk szeretetben teremteni?

Az újrakezdés szóban különleges jelentőségű tartalmakat vélhetünk felfedezni, ha tűpontosan rávilágítunk a mélyebb értelmére. Újra és kezdés. Mint a “fél-elem”, “szer-elem”. Elemi részek, amelyek ősi kapcsolatban vannak egymással.

 

“Szakmai nézőpontból bátran mondhatom, hogy az új esztendő legnagyobb feladatai közé lépett elő a változtatás, változás, alkalmazkodás, nő és férfi  princípiumokhoz visszatalálás és az újrakezdés. Ahhoz, hogy az embert egyáltalán nem kímélő megpróbáltatások után talpra tudjunk állni, három alap építőkő szükséges. Intuitív érzés, aktív teremtő gondolat és a legfontosabb, a tudatos cselekedet” – vallja Murányi Edina.

 

Egyre több embernél az érzés-gondolat kombináció remekül működik, viszont a tett, rendszerint elmarad. Ebből stagnálás lesz, körforgalomban pedálozás, melyben ismétlődnek a szorító, kellemetlen, fájdalmas, sokszor traumatikus, önsorsrontó, addiktív és önbántalmazó élmények.

Tegyük fel magunknak a kérdéseket!

Mit jelent a “szer”, ami etet és táplál? Melyek azok az információk, amelyekkel etetjük és tápláljuk magunkat? Mit jelent jelen lenni a saját életünkben? Ezek a kérdések segítenek felébreszteni a bennünk szunnyadó médiumot, aki képes kommunikálni belső lényével és mégis abszolút racionálisan,  logikusan cselekedni, reagálni, ha kell. Neurobiológiai szempontból rendkívül fontos látni, hogy a kapcsolódás minősége  önmagunkkal, meghatározza másokkal kialakított kapcsolódásainkat is. Születésünk utáni ezer napban alakul ki homloklebenyünkben a bizalmi huzalozás, ami rányomja a bélyegét életünk összes kapcsolódására. Képzeljük el, hogy akit sokszor tartott az édesanyja, saját arca elé kettő és fél éves koráig, rendkívül megemelkedik a biztonság és stabilitás érzése, a bizalmi huzalozás. Erősek és rugalmasak lesznek az idegrostok, ami flexibilitást ad az egészszervezet számára. Gondoljunk bele, a huzalozási folyamat úgy változik, milyen minőséggel, rendszerességgel és szeretettel emeljük a gyermeket az arcunkhoz! Javaslom, tiszteljük, szeressük, ápoljuk magunkat, oldjuk fel sebeinket és így, újra tudjuk építeni sejtről sejtre a bizalmi kapcsolatunkat! Ekkor pedig képesek leszünk  kiegyensúlyozottan élni és fizikailag is regenerálni, gyógyítani saját szervezetünket.

Mi a kiút a körforgalomból?

Érdemes tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy mi mindannyian súlyos traumákból jövünk, a történelem eseményei miatt. Sebeinket és fájdalmainkat a DNS kódjainkban hordozzuk és adjuk át generációról generációra. Természetesen a tanításokat, erkölcsi és szeretetnyelvi mintákat is, de a negatívumok – emberi tulajdonságaink miatt – sokkal tovább és mélyebben maradnak meg a tudatalattiban. Ami pedig minden embert primer szinten vezérel, azok az legősibb érzései. Hordozott és tanult hiedelmek, fogadalmak, szokások, konvenciók, amelyek a sejtmagokban lüktetnek és befolyásolják az élet minden pillanatát. A kiút egyértelműen befelé van. Önmagunkban keresendő mindenre a helyes irány. Bármi is legyen a kérdés, a válasz mindig a szeretet. Felismerés, elismerés és beismerés. Azt látom, hogy a legjobban az emberek az elismerésre szomjaznak, mert az élethez való abszolút jog és szabadság záloga, de ezt először magunkban kell újrateremteni. Kezdjük el használni gyógyító és kódolt nyelvünket, mert minden betegségre, fájdalomra, kérdésre, kínra, ajkaink által kimondott sors szavainkban vannak a válaszok!

 

Az újrakezdés sokszor nagyon nehéz lelkileg és fizikálisan is, sőt mentálisan és energetikailag is, de egyben az egyetlen esély a belső békére, a stabil helyünk megtalálására az Univerzumban és az egyensúlyi állapotunk visszatalálásához. A belső lényünk, a belső individuumunk, magjaink értékeinek megmutatkozása, kikerülés a körforgalomból, csak akkor lehetséges, ha hajlandóak vagyunk változtatni, amiből az egyetlen állandó születik: a változás. Az áhított változást úgy tudjuk elérni, ha hagyjuk, hogy
a gravitáció és egyetemes vonzás törvénye által, a szeretet, téren és  időn áthatoljon és engedjük, hogy üzenni tudjon nekünk.

Mi az üzenet?

Minősítés és ítélkezés nélküli kapcsolódás, kommunikáció, elfogadás. Ha kell, adjuk fel, ami már nem működik, sétáljunk el a toxikus kapcsolatból, tegyünk pontot, ahova eddig vesszőt raktunk, figyeljük a jeleket, amelyek mutatják az irányt! Nyissuk sokkal szélesebb spektrumra szemléletünket, hogy képesek legyünk befogadni és elengedni, ami sokszor életmentő. Cselekedjük meg, amit már régen szeretnénk és lépjük meg, amit a szívünk diktál! Mondjunk igent, a nemre! Nem lehet megfelelni mindenkinek és szerencsére nem is kell. Tűzzük ki a saját céljainkat és meginoghatatlan hittel meneteljünk végig az úton, hiszen nem véletlenül kaptunk a Teremtőtől, vastagabb talpú cipőt a lábunkra! Legyünk figyelemmel önmagunk és egymás irányába, hiszen ez a legerősebb eszközünk az életben.

 

Murányi Edina hozzátette: a döntés és felelősségvállalás az első lépések ahhoz, hogy újra fel tudjuk építeni az életünket és ki tudjunk teljesedni az érzelmi intelligencia segítségével.