Belső lámpás

Mit jelent számodra jelen lenni a saját életedben?

Minőségi építőkövek nélkül, nem lehet minőségi és tudatos életet élni.

Mit jelent a minőségi élet?

Azt, hogy megadom magamnak, amire szükségem van, ami nem feltétlen egyenlő azzal, amit szeretnék. Megajándékozom magam a bőséggel. Például, a bőség gondolatával. Bőségben lenni lehet egészségügyileg, tehát bőségesen van egészséges sejtem – ami képes regenerálódni, van bőséges oxigén a tüdőmnek, bőséges erő az izmaimban – ami eljuttat engem A-ból B-be. Bőségesen van immunitásom a vírusokkal, baktériumokkal szemben, hiszen bennem is megtalálható számtalan mennyiségben, mégis jóllétben vagyok. Bőségesen van egészséges idegszálam, hogy a mindennapi stresszt képes legyek kezelni.

Megajándékozom magam a hittel, ami az önbizalom forrása. Hit nélkül bizony nincs bizalom és ez nem kívül keresendő. Hiszek, vagyis bízom abban, hogy képes vagyok az izmaim által eljutni valahova. Igaz, ez lehetne egy motorikus, ösztönös „rutinfeladat” is, de nem az. Bizalom, ősbizalom nélkül nem képes senki sem eljutni A-ból B-be, egyetlen egy lépést sem megtenni. A szerveinkbe vetett hit és bizalom nélkül, nem működne a szervezetünk.

Gondoljunk csak bele! Mi valójában a betegség? Mitől „romlik el” a test? Mi az, ami miatt kialakul a fizikai tünet? A pszichoszomatikus állapot kialakulása, ami csupán a test reakciója a lélek bomlására, nem más, mint a hit és a bizalom vesztégének mértékét jelzi. Jelzi, hogy hol távolodtunk el Istentől és a Magtól. Attól a Magtól, amiből lettünk, ami az élet forrása, ami felé tartunk és ami minden értelemnek a belső, természetes állapota.

Képzeljük el, hogy a Mag az értelem, az érzelmi intelligencia. A motorikus mozdulatok és cselekedetek inverze, azaz fordítottja, a tudatos ösztönhang, a lélekmolekula intuitív szeretője, a gyakorlati kvantumfizika teremtő és pusztító ereje. Mint hogy a jó és rossz bennünk él és táplálkozik, segítik egymást a harmónia fenntartásához, természetes alakváltozásaihoz. A Mag, több, mint nyelvi és képi hatásalkotás, több, mint teremtés, több, mint a mozgás akusztikája, több, mint a hét energiapontunk összekötő kapui, Isten forrásunk tapasztalása. A Mag ott van bennünk, velünk, általunk, előttünk, mögöttünk, jelenünkben, múltunkban és jövőnkben. Ott van a másik ember szemében, akkor is, amikor belenézünk a tükörbe és megérezzünk önmagunk igaz erejét.

Amikor már nem nézel, hanem látsz.

Amikor meghoztál egy döntést, hogy meg szeretnéd tapasztalni a puszta létezést. Akarás és elvárások nélkül. Amikor már nem szeretnél akarni, csak lenni és élvezni az áramlást. Jelekre figyelni, amit a Magod súg neked. Ez az igazi ősbizalom és őshit. A két világháború elvette az emberek bizalmát és hitét, ezért a ma élő fiatalabb generációnak, újra szükséges tanulni és fejleszteni a bizalom és hit velünk született képességét. Ma már az önmagunk ismerete és a bizalmi kapcsolat újraépítése, a jelenlét, önmagunk tisztelete elengedhetetlen feltétele, hogy egészséges párkapcsolatot, szexualitást, munkahelyet, társas reflexiókat, békét és rendet alakítsunk ki leginkább saját magunkban.

Magunkban. Érted? Mag-ad-ban.

Adni magadnak táplálékot, amit pedig a szeren keresztül vagy képes megtenni. Mert a szer etet és táplál, csak az a mezítelen igazság, hogy a legtöbb embernek fogalma sincs, hogy mi az a szer, mi a mag, mit jelent számára jelen lenni vagy a tisztelet, bizalmi kapcsolódás és a megengedés. Ez nem baj. Ez azt jelenti, hogy van tennivalónk, van feladatunk. Azt jelenti, hogy nem problémák vannak és nem szakadékok emberek között, nem ellentétek, nem betegségek, nem rossz vagy jó események és időjárás van, hanem nézőpont, életszemlélet, egyediség és éppen úgy egység.

Ha ítélkezel, ha vágysz, ha elvársz, ha hit vesztetten kelsz fel nap mint nap, az nem azt jelenti, hogy elrontottad, ha tegnap nem voltál olyan erős, mint ma, ha megbántad a tegnap eseményeit, az nem azt jelenti, hogy rossz vagy és hibáztál. Ha megbetegedett a tested a lelked által, ha bántottak, ha megsértettek, ha megaláztak, ha sérelmek és traumák értek, az azt jelenti, hogy esélyt kaptál a tanulásra.

Az esély és a lehetőség magában hordozza lélekdarabkáid megtalálását és az építőköveid fontosságának felismerését. Ma, ezek ismerete, majd minden napos gyakorlása legalább olyan fontossá vált, és szükségszerű, mint a víz és az oxigén.

Nem vagy egyedül. Keresd a Lámpásokat, a Magot és Istent!

Mert több van benned, mint gondolnád.

“Belső lámpás” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!